Alfa Romeo NYT

Det nye klubblad

Medlemslogin


De første Alfa 6 får veteranstatus i år
Torsdag, 03 Juli 2014 20:22

 
Alfa Romeo Alfa 6 blev introduceret i 1979, og trods af at den ikke var den store succes, blev den først afløst af Alfa Romeo 164 i 1987.

 

Udstyrsniveauet var fænomenalt, køreegenskaberne var glimrende og byggekvaliteten var storeartet (tro det eller lad være). hvad gik galt?
 
I 60'erne skulle Alfa Romeo bruge en afløser til flagskibet Alfa Romeo 2600 Berlina, de lånte kraftigt af delene fra den kommende Alfa Romeo Alfetta, til at konstruere den. Alfa 6 blev oprindeligt udviklet til at blive lanceret i 1973, men strejker forsinkede produktionen af alle Alfa Romeoer.
 
kom den første oliekrise, og ødelagde markedet for store benzinforbrugende biler. en introduktion det tidspunkt gav ikke rigtigt mening. Introduktionen blev udsat til 1979, lige i tide til den anden oliekrise.
 
Det frembød to store problemer: For det første, var det at lancere en stor bil under en oilekrise ikke så god en ide. For det andet, var der ændret meget lidt i det oprindelige design fra 1973, så bilen så allerede lidt forældet ud da den kom ud til forhandlerne.
 
Læs evt. mere om Alfa Romeo Alfa 6 under Modelhistorie.
 

Banner

© 2008-2018 Alfa Romeo Klub Danmark