Alfa Romeo NYT

Det nye klubblad

Medlemslogin


Ærø invaderet af Alfa Romeoer
Tirsdag, 08 Oktober 2013 16:44

Classico Træf 2013
 

Undertegnede (Jørgen Jacobsen) og min kone Ellen har været en del ture sammen med Alfa Romeo Klub Danmark og da jeg også har en Spider årgang 1963, er nogle af disse ture foregået sammen med Classico Registret. Årets tur i Classico regi var til Ærø syd for Fyn, og for øvrigt der hvor jeg blev født i 1956.

Vi meldte os til, og kunne se at der var mange bekendte med, det nærmer sig næsten en stor familie udflugt. Vi mødtes ved færgen i Svendborg fredag den 16. august, hilste hinanden og fik snakket lidt, før vi kørte om bord. Vi havde ”base” Hotel Ærø i Marstal, som ligger den sydlige del af øen, men jeg tror snart at det er det eneste hotel som kunne have os alle, der var 22 biler og tæt dobbelt mange personer. Afstandene er små øen, men det er uforsvarligt at køre over 60 km/h ret mange steder! – selv uden for bymæssige områder. Billederne skulle vise lidt af det vi fik set. Søndag middag gik det hjem igen. Vejret: Fredag skyet og småregn, lørdag tørt først gråt senere solskin, søndag lidt regn og gråvejr.

Defekter og sammenbrud, ja fordommene svirer jo om Alfa Romeo, en ledning fra en dynamo / generator hoppede af ude på ”Drejet” uden for Marstal, det blev klaret på stedet med lidt hjælp fra andre Alfister, og en anden Alfa holdt op med at lade lørdag eftermiddag, så den måtte med Autohjælp hjem fra Svendborg. Jeg regner med at de har fået ordnet dynamoen eller måske det kunne klares med et relæ. Altså en god stabilitet på de fremmødte biler.

Tak til arrangørerne af turen, den var hyggelig.

   
Der lines op til færgen.
 
”Il Presidente” del gruppo Classico – Hans Jørgen tjekker fremmødet.l ”Sejlturen gennem Svendborgsund er altid flot. Her Sct Jørgens Kirke i Svendborg.
Kärsti og Claus Jürgen var taget til Ærø i denne prægtige 2600 Spider. Jeg havde fornøjelse af at køre bag dem fra Søby og ned til Ærøskøbing ad små snoede veje helt ude øens østkyst. Det skønne var at vores motorer jævnligt ramte den samme resonans, en skøn, skøn, lyd som intet symfoniorkester kunne have hamlet op med.
 
Den 1750 GTV Bertone som Nikolaj og Pernille var kørende i, fik pludselig en løs ledning fra dynamoen. Finn og Jørgen fik stoppede for at hjælpe. Med værktøj, fingersnilde, en bolt og isolerende tape, så var Bertonen kørende igen.
Parkering ved det flotte udsigtspunkt, Voderup Klint.
Udsigten fra Voderup Klint, hvor det begyndte at klare op fra vest.
Efter en tur rundt om havnen i Søby, tog vi ind på herregården Søbygård, der i dag er et museum. Gården blev bygget af Hertug Hans den yngre i år 1580.
Den gang brugte man gabestokke, i dag bruger man medierne samt Twitter, ”Fjæsbog” etc.
Vi parkerede ved havnen i Ærøskøbing det var frokosttid. Jeg købte en røget laks, på bonnen stod der laksetillæg kr. 10,00!! – vi var da vist kommet ind i et turistområde.
 
Vi fik en grundigt guidet rundvisning på Marstal Søfartsmuseum. Fra sidst i 1800 tallet og frem til mellemkrigstiden var Marstal byen med den største handelsflåde. Man sagde i sin tid at man kunne altid kende en Marstal skonnert til søs, der fløj ingen måger efter dem, fordi de smed ikke noget ud! Der kom et bestyrelsesmedlem fra Ærøs Motorveteraner forbi. Det eneste italienske i den klub er en FIAT 500 og en BMW Isetta??
Lørdag sidst på dagen, parkering og parade foran hotellet.
Vi går lidt rundt i Smedegade mens vi ventede på at Den tidligere fattiggård, nu med Flaske Peters samling lukkede op. Falske Peter, lavede i sin tid over 1700 stk. flaskeskibe. Mine forældre var genbo til ham først 1950–erne.
Der er et frodigt men dog lidt fugtigt klima på Ærø. Her et magnoliatræ med blomst. Planten kommer fra det sydlige Asien, og der er sikkert en sømand der har taget nogle frø / frugter med hjem.
Ærø har sit eget flag. 3 vandrette striber i gult, grønt og rødt. Man siger at det står for: Sol, grønne enge og kærlighed. Bilerne her var bare linet op tilfældigt. Flaget har sin herkomst som en tredjedel af Hertug Hans´ militære fane. Da det kommunistiske styre i Sovjetunionen brød sammen, blev forskellige instanser på Ærø kontaktet af myndigheder fra Litauen om de måtte genoptage deres gamle flag fra tiden før Sovjet, da flagene er ens, - man enedes hurtigt om at både Litauen og Ærø kunne bruge flaget. (Billedet er taget af Kaj W. Bertelsen).
tekst & (de fleste) foto: Jørgen Jacobsen
 

 

Banner

© 2008-2023 Alfa Romeo Klub Danmark