Alfa Romeo NYT

Det nye klubblad

Medlemslogin


Klassikerne på (sommer-)tur
Mandag, 20 Juni 2011 21:40

Vi var 29 personer i 14 dejlige Alfa’er, der mødtes lørdag den 4. juni ved Autogalleriet i Herning. Selv om invitationen lød på både nye og ældre Alfa’er, var det dog ikke mange ny biler, der var tilmeldt. Vejret var det bedst tænkelige, høj himmel og fuld sol. Efter vi havde hilst på hinanden og beundret vore biler, gik vi inden for i Autogalleriet, for at kigge nærmere på de udstillede biler og motorcykler, desværre var der ikke nogle alfa’er i huset den pågældende dag (de var selvfølgelig ude at køre i det gode vejr). Vi blev budt velkommen af Marius Reese, som fortalt om opstarten af Danmarks første ”Meilenwerk” – Autogalleriet.
 

   
De første Alfa’er er samlet foran Autogalleriet i Herning.
 
Et kig ind i Autogalleriet, med mange spændende biler. Her nydes en italiensk frokost i gårdhaven på Autogalleriet, med udsyn til den store park.
En slange af dejlige Alfa’er på turen fra Herning til Søby Brunkulsmuseum.
Der afholdes for øvrigt sommer-lørdags-træf i parken, den sidste lørdag i august og september. Det er måske et arrangement, der er værd at overveje – se evt. Autogalleriets hjemmeside.

Vi afsluttede med en dejlig italiensk frokost i gårdhaven, og efter lidt hyggesnak, var det tid at forlade Autogalleriet for denne gang.
 
   
Ankomsten til Søby Brunkulsmuseum.
De efterhånden tilgroede sandskrænter ved søerne i Søby..
En smuk udsigt over en af søerne.
Efter rundvisningen på museet, blev vi vist rundt i det nu meget smukke område. I dag er der en flot beplantning på de stejle skrænter ned til de mange søer, hvor der før i tiden kun var nøgne hvide sandbanker. Området er stadig farligt, da der nogle steder er kviksand, og der kan stadig forekomme nye skred, derfor er nogle områder ved søerne spærret af. Vi kørte tilbage til Søby Brunkulsmuseum og fandt et hjørne med skygge, hvor vi fik den medbragte kaffe.

Så gik turen gennem det smukke midtjyske landskab, hvor vi holdt en lille pause med forfriskning og hyggesnak, i skyggen af de store træer, inden vi nåede frem til Vrads Veteranbane Station. Her fik vi som afslutning på en god dag, serveret en rigtig dejlig middag. Efter middagen var det tid at begynde hjemturen, efter en rigtig hyggelig og oplevelsesrig dag.
 
     
Her fortæller vores guide Finn Christensen om Søby Brunkulslejre. Den medbragte kaffe nydes i skyggen under træerne på Søby Brunkulsmuseum.
En pause på strækningen mellem Søby og Vrads, med tid til en forfriskning og en hyggesnak. Et sjovt gammelt skilt på Vrads Veteranbane Station, fra dengang Alfa også var margarine.
Alfa’erne parkeret på pladsen bag Vrads Veteranbane station, med et par gamle togvogne i baggrunden.
Tak til arrangørerne for en rigtig fin og godt tilrettelagt tur.
   
Vi lader bilerne få et hvil, mens vi spiser en dejlig middag i restauranten på Vrads Veteranbane Station.
tekst: Lisbeth Jeppesen foto: Lisbeth Rosvig og Lisbeth Jeppesen
 
 

Banner

© 2008-2023 Alfa Romeo Klub Danmark