Alfa Romeo NYT

Det nye klubblad

Medlemslogin


"Disco Volante" afsløret i Milano
Torsdag, 08 Juli 2010 17:17
   
Bronzeskulpturen foran la Fiera Milano
En flot bronzeskulptur doneret af RIAR (det italienske Alfa Romeo Register), og mange andre entusiaster fra hele verden (heriblandt Alfa Romeo Klub Danmark) blev indviet foran den sydlige port af Fiera Milano Expo den 26. juni. Ceremonien er en del af Alfa Romeo Centenary festlighederne som fandt sted mellem den 24. og 27. juni, der involverede både Milanos bystyre, Fiera Milano Expo, l’Autodromo di Monza og Museo storico Alfa Romeo i Arese.

Inspireret af den berømte Alfa Romeo 1900 "Disco Volante" (Flyvende Tallerken) fra 1952, blev bronzeskulpturen designet af Centro Stile Alfa Romeo i samarbejde med kunstneren Agostino Bonalumi og placeret på en base, udtænkt af arkitekterne Monica Mariani og Claudio Lo Passo, hvor en mindeplade der genkalder de mest markante historiske landmærker for både Alfa Romeo og RIAR.

Basen af "Disco Volante" skulpturen vogter en forseglet kasse indeholdende et pergament med navnene på alle, der bidrog til færdiggørelsen af dette arbejde. Hver bidragsyder vil også modtage en 1:43 skala model af monumentet (selvfølgelig) lavet i et begrænset og nummereret oplag. Desuden vil blive fremstillet yderligere 100 1:10 modelbiler, også i bronze og nummereret.
 
 
 

Banner

© 2008-2018 Alfa Romeo Klub Danmark