Alfa Romeo NYT

Det nye klubblad

Medlemslogin


Sparke-Dæk-Træf, hvad er det?
Fredag, 01 August 2008 00:00

Fænomenet breder sig over det ganske land. Flere og flere steder - møder flere og flere op - til disse korte og uformelle træf i det fri. Kom ud og vær med !

Kaffemøder, P-pladsmøder, sparke-dæk-møder, - man kan kalde det mangt og meget, men ”Sparke Dæk Træf” forkortet SDT, er efterhånden blevet navnet det begreb, der lader til at være under voldsom udvikling for tiden.

     
Botanisk have i Århus, sommeren 2006. Daniel Meincke havde fødselsdag, og inviterede spontant til SDT cuoresportivo.dk.
 

Hjemme i vænget hos Maserati-kører ”Basse”. Ungerne grillede pølser, og der blev hygget hele eftermiddagen, selvom det var længe før foråret sprang ud.

Ved Roskilde SDT i marts, talte vi 27 biler.

Selvfølgelig kan det misforstås, og vi har da oplevet folk der er dukket op i specielt fodtøj, fordi de troede det var en konkurrence, i stil med ”sparke fodbold”, el. lign. Men alt i alt går det såmænd bare ud på at man mødes for at få en sludder for en sladder, vise sin bil frem, og se andres elskede køretøjer. Snakken går lystigt, gode råd og erfaringer udveksles, og en reservedel kan måske også skifte ejer i ny og næ.

Nogle er jo ”Tordenskjolds soldater”, og kender hinanden ganske godt.  Andre kommer for første gang, og finder ad den vej ind i klubben, og får lyst til mere af fællesskabet.

Det startede vel egentlig på Sjælland i 2004 (red: det var faktisk allerede i 2003), hvor de månedlige ”Sparke Dæk Træf” begyndte ved Charlottenlund og senere på skift med Roskilde. I efteråret 2005 tog en lille gruppe Sønderjyder initiativ til et fast månedligt SDT ved marinaen i Åbenrå, og i starten også kun med ganske få fremmødte, i regn, blæst og kulde.

   

Ishuset ved skovsøen i Odense har fået præmie for Danmarks bedste vaffelis. Deltagerne her var også godt tilfredse.

”Under Sejlet” v. Marinaen på havnen i Åbenrå. Her mærker man ofte elementernes rasen, men folk kommer jævnligt fra Fyn og langt oppe i Jylland, for at få en hyggesnak med de gæve Sønderjyder.

”Twins” til Sparke dæk Træf, i Åbenrå. To super velholdte Maserati 420 Biturbo.

Men udover de månedlige møder på Sjælland og i Sønderjylland, der nu er blevet tradition, har der været holdt mange rundt i hele landet. De annonceres oftest på www.cuoresportivo.dk (red: og her på siden). Nogle gange er det folks private adresse, der danner rammen, andre gange en Bilforhandler, en café eller en pizzarestaurant. I Århus har det bl.a. været i Botanisk have, og på Moesgård strand. På Sydsjælland prøver man at skabe en tradition v. Farøbroerne, og på Fyn har vi i år haft et par møder ved Skovsøen i Odense, i Svendborg og på Karoline Cafeteria v. Middelfart. Karoline Cafeteriets p-plads, lige før den gamle Lillebæltsbro, håber vi fremover vil danne rammen om et tilbagevendende fynsk SDT, og bemærk at det faste Åbenrå SDT, netop er flyttet til Karoline på Fyn d. 25 oktober 2008.

   

Trods vejret, blev det første sparke-dæk-træf på Farø en stor succes.

Første SDT ved Karoline/Middelfart, var pænt besøgt af forskellige Alfa modeller, og endda også Fiat, Lancia, Ferrari og Maserati.

En flot sort Ferrari 308 GTB dukkede op ved Karoline, og nok ikke for sidste gang.

Selv om en del af Sparke Dæk Træffene er officielle ARKD-arrangementer, er holdningen at alle er velkommen, og andre Italienske biler er så velkomne at de også godt må parkere sammen med Alfa´erne. En del Fiat, og et par Maseratier er da også begyndt at slutte sig til selskabet i Jylland, og på Fyn havde vi sidst også besøg af en meget flot Lancia Delta Integrale, og en Ferrari 308 GTB fra Odense.

Så til alle jer, der sidder og læser dette, og endnu ikke har fået jer taget sammen til at komme ud og møde klubmedlemmerne og andre ligesindede: Spring nu ud i det, og kom ud og få lidt frisk luft en lørdag eftermiddag, og tag gerne familien med. Og lad være med at tænke: ”Min bil er jo ikke fin nok. Ikke nogen Ferrari, eller GTV”. Her er plads til alle, både store og små, Sportwagons og Spiders, nye som gamle. Vel mødt derude !


(Kig evt. i vores arrangementkalender hvor og hvornår den næste sparke-dæk-træf afholdes.)

   

Hver tirsdag aften sommersæsonen igennem, mødes et stort antal veteran, klassikere og special –biler, her ved Kalø Vig på Djursland.

Et par Montreal vender V8´eren hjemad, - efter et par hyggelige aftentimer ved Kalø Vig.

fra Alfa Romeo NYT/August 2008, tekst og foto: Michael Ryhl
 

 

Banner

© 2008-2018 Alfa Romeo Klub Danmark