Alfa Romeo NYT

Det nye klubblad

Medlemslogin


Konkurrence
Onsdag, 01 April 2020 00:00
Udfordring af din Alfa-viden


Konkurrencen fra Alfa Romeo NYT nr. 2/2020


Her ses et nærbillede af en Alfa Romeo.

Hvad hedder modellen?

Løsningen sendes til: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Hvis du skriver brev, så skriv til:
Erik Schifter-Holm
Solängen 51
S-23169 Skegrie

Vi skal have dit svar senest den 1. maj 2020, hvis du vil deltage i lodtrækningen.


Konkurrencen fra Alfa Romeo NYT nr. 1/2020


Til konkurrencen i sidste blad har vi modtaget ti svar, der alle er rigtige.

Det viste bil er en Alfa Romeo Giulia TI Super fra 1963.

Giulia TI Super blev fremstillet i 501 eksemplarer fra 1963 til 1964, og det er den sportslige søster til den almindelige Giulia TI. Den adskiller sig fra Giulia TI på flere punkter. Motoren er den samme på 1.570 cm3, men Giulia TI Super har topstykke med højere kompression, to karburatorer og sportsudstødning, hvilket får motoren til at yde 113 hk mod 90 hk i Giulia TI. Giulia TI Super har bundgear (gearstang placeret i gulvet), hvor Giulia TI har ratgear (gearstang placeret ved rattet), og Giulia TI Super har to separate sportsforsæder og et tre-eget rat, hvor Giulia TI har sofaforsæde med to separate ryglæn og et to-eget rat.

Giulia TI Super er 100 kg lettere end Giulia TI, og fjernlysprojektørerne er erstattet af kromgitre, hvor det højre giver frisk luft til karburatorerne, og det venstre giver køling til udstødningsmanifolden.

Anstrengelserne resulterer i, at Giulia TI Super har en tophastighed på 189 km/t, mens Giulia TI må nøjes med 169 km/t. Giulia TI Super kan kun fås i farven Biancospino (Hawthorn white), og den har et grønt firkløver på hver forskærm og på bagagerumsklappen.

Lykkens gudinde har udtrukket en rigtig besvarelse, og den heldige vinder er:

Ole Hagen Eriksen, Middelfart

Vi gratulerer med tre flasker italiensk rødvin.

 

Banner

© 2008-2019 Alfa Romeo Klub Danmark