Modelhistorie
Månedens Klassiker
 
Alfa Romeo Automobiles S.p.A. er en italiensk bilfabrikant, der blev grundlagt den 24. Juni 1910 i Milano. Alfa Romeo har været en del af Fiat Group siden 1986, og siden februar 2007 været en del af Fiat Group Automobiles S.p.A. -  som blev fusioneret med Chrysler Group LLC under navnet Fiat Chrysler Automobiles N.V. i 2014.

Virksomheden var ejet af den italienske stats holdingselskab Istituto per la Ricostruzione Industriale fra slutningen af 1932 til 1986. Virksomheden hed oprindeligt A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili), indtil den i 1915 blev købt af Nicola Romeo, som ændrede navnet til Alfa Romeo.

Alfa Romeo NYT bragte frem til 2012 en artikel under navnet Månedens Klassiker i hvert nummer, med en gennemgang af enkelte spændende modeller fra dem det hele handler om - Alfa Romeo.

Den enkelte Alfa Romeo findes i menuen, ved at vælge den periode, hvor klassikeren blev introduceret ...

Det er den sjællandske sekretær Erik Schifter-Holm, der siden 1996 har redigeret disse artikler. Hvis du har forslag til en model, du syntes mangler i "samlingen", er du velkommen til at sende ham en mail Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. .

 

 

Banner

© 2008-2023 Alfa Romeo Klub Danmark