Alfa Romeo NYT

Det nye klubblad

Medlemslogin


Konkurrence
Onsdag, 01 Maj 2019 00:00
Udfordring af din Alfa-viden


Konkurrencen fra Alfa Romeo NYT nr. 3/2019


Her ses et nærbillede af en Alfa Romeo.

Hvad hedder modellen?

Løsningen sendes til: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Hvis du skriver brev, så skriv til:
Erik Schifter-Holm
Solängen 51
S-23169 Skegrie

Vi skal have dit svar senest den 1. juli 2019, hvis du vil deltage i lodtrækningen.Konkurrencen fra Alfa Romeo NYT nr. 2/2019

Til konkurrencen i sidste blad har vi modtaget 16 svar, der alle er rigtige.

Det viste bil er en 1750 Spider fra 1969. Denne Spider serie 1 (der blev præsenteret i 1966 med 1600-motor) kaldes ofte også for "Duetto", men officielt har den aldrig heddet andet end Alfa Romeo Spider.

Modellen er designet af Pininfarina, og det var designhusets sidste bil, før Giovanni Battista Pininfarina’s død i 1966. Designet var nyt, og bilen fik hurtigt tilnavnet "Osso di seppia" (italiensk for blæksprutte-knogle) på grund af dens runde form, den lave front og hæk samt indpresningen på siden fra forhjulet og bagud.

Alfa Romeo udskrev en konkurrence for at finde et velegnet modelnavn, og vindernavnet blev "Duetto" (italiensk for duet), der var indsendt af Guidobaldi Trionfi fra Brescia, men Alfa Romeo har aldrig gjort brug af vindernavnet i brochurer og reklamer, fordi Volvo havde varemærkerettighederne til navnet "Duett".

Bilen havde en birolle i Mike Nichols' film "The Graduate" (Fagre Voksne Verden) fra 1967 med Dustin Hoffman og Anne Bancroft. Mike Nichols vandt en Oscar for bedste instruktion, og Simon & Garfunkel havde lavet musikken. Det fleste kender nok sangen "Mrs. Robinson", der også blev indspillet af Frank Sinatra.

Lykkens gudinde har udtrukket en rigtig besvarelse, og den heldige vinder er:

Jakob Kjær, Karlslunde

Vi gratulerer med tre flasker italiensk rødvin.

 

Banner

© 2008-2019 Alfa Romeo Klub Danmark